Cursussen:

CURSUS PRENTENBOEK MAKEN
Heb je altijd al eens een prentenboek willen maken; willen schrijven en illustreren, volg dan de cursus Prentenboek maken.

Tijdens de cursus leer je hoe je een prentenboek maakt: van idee tot een boek met 8 tot 10 prenten, schutbladen en een omslag. We besteden aandacht aan verschillende aspecten van het illustreren: de herkenbaarheid van hoofdpersonen, de compositie, het kleur- en materiaalgebruik, het verbeelden van emoties, enz. Daarnaast zal er aandacht zijn voor de opbouw van het verhaal en de tekst.

De laatste 2 lessen worden besteed aan het op Japanse wijze inbinden van het boek. Na afloop van de cursus ga je met een echt boek naar huis.

Voor meer informatie, neem contact met mij op!

IMG_0690 IMG_1804 IMG_1823 IMG_1817

 

 

 

 

CURSUS TEKENEN

Tekenen is de basis van al het beeldend werk. De meeste creatieve idee├źn beginnen immers met een schets. Tekenen is vooral heel goed leren kijken! Kijken naar de vorm en vervolgens het op eigen wijze weergeven van die vorm. Het is veel meer dan het natekenen van de werkelijkheid. In deze korte cursus gaan we dat ervaren.
We behandelen diverse tekentechnieken in kleur en zwart wit. Daarnaast besteden we aandacht aan verschillende onderdelen van het tekenen (compositie, kleurgebruik, perspectief, enz)
De cursus wordt gegeven bij het SKAC Chaam en start september 2017. Voor meer info zie http://www.skac.nl/tekenen/