Over Martine:

Tekenen is één van mijn favoriete bezigheden. Ooit tekende ik mijn schoolschriften vol. Later tekende ik tijdens vergaderingen de kantlijnen vol. Uiteindelijk groeide dit uit tot een bestaan als professioneel, freelance illustrator.

Ik teken en schrijf boeken voor kinderen. Soms werk ik in opdracht, of ik maak het boek helemaal zelf. Daarnaast illustreer ik ondermeer kaarten.
Het illustreren gaat met de hand. Mijn favoriete teken materiaal is ecoline omdat je daar zo heerlijk mee kan experimenteren. Maar ik gebruik ook potlood, pastelkrijt, gouache, eigenlijk al het materiaal dat bij de sfeer van de tekening past.

Ik heb geen kunstacademie gedaan. Wel heb ik jarenlang tekenles gehad. Maar er valt nog een hoop te leren! Zo wil ik heel graag begrijpen hoe beeld werkt. En hoe beeld vervolgens weer samenwerkt met de tekst.  Allemaal kennis die ik kan gebruiken als illustrator. En dus ben ik begin 2016 op zoek gegaan naar antwoorden. Regelmatig doe ik verslag van deze zoektocht in mijn blog: Getekend beeld.